Dakgoten

Dakgoot schoonmaken

Ons klimaat verandert en het wordt steeds grilliger. Uw huis heeft daar behoorlijk onder te lijden. Een zaak aan uw huis die echt overuren draait tijdens een regenbui is uw dakgoot. Het is dan ook van het grootste belang dat uw dakgoot goed schoon is. Een dakgoot waar vuil, bladeren en vogelnesten in zitten zal verstopt raken en gaan lekken. Dat is net wat u niet wil. Daarom is het belangrijk om uw dakgoot met regelmaat te laten schoonmaken. Wanneer u niet zelf de ladder op wilt klimmen om uw dakgoot schoon te maken is het verstandig om iemand in te huren om deze klus voor u uit te voeren.

Wat komt er kijken bij een dakgoot schoonmaken

Een dakgoot schoonmaken is een klus die niet zomaar iedereen kan en wil uitvoeren. Allereerst zult u een ladder op moeten tot een behoorlijke hoogte. Vervolgens heeft u gereedschap nodig om het vuil uit de dakgoot te verwijderen. U moet daarbij goed oppassen dat u niet nodeloos veel druk uitoefent op uw dakgoot. U wilt immers geen schade toebrengen aan uw huis en aan uw dakgoot. Vervolgens zult u ook de regenpijp moeten nakijken. Een regenpijp kan eenvoudig verstopt raken wanneer er al wat blad in de dakgoot lag wat in de regenpijp is gezakt. Het schoonmaken van de regenpijp en het verwijderen van obstakels hieruit is eveneens een delicaat karweitje. U wilt niet dat de regenpijp los komt van de muur doordat u er teveel kracht op uitoefent.

Uw dakgoot met regelmaat laten schoonmaken

U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw dakgoot eens in de zoveel jaar eens te laten schoonmaken. Het gevolg zal zijn dat het vuil zich ophoopt in uw dakgoot en dat u een ondefinieerbare zwartgroene smurrie in uw dakgoot heeft liggen die gaat stinken en voor verstoppingen zorgt. Het is daarom een beter idee om uw dakgoot met enige regelmaat te laten schoonmaken. Dit kunt u heel eenvoudig laten doen door ons bedrijf wat jaarlijks of tweemaal per jaar langs komt om uw dakgoot schoon te maken. U kunt deze dienst afnemen in de vorm van een abonnement.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan