Glasbewassing

Glasbewassing is het reinigen van ramen.

Voor het reinigen van de ramen wordt meestal een spons gebruikt waarmee water met een schoonmaakmiddel op het glas wordt aangebracht. Met behulp van een wisser wordt het vuil en de resten van het opgebrachte schoonmaakmiddel verwijderd.
Hierbij is het belangrijk dat de kozijnen ook worden afgenomen met een vochtige spons.

Onze methodes

Ladders

Bij het bewassen van ramen is er al gauw een ladder nodig om de hogere ramen te bereiken. Er wordt gebruikgemaakt van aluminium en van houten ladders. De houten ladders zijn stabieler met name wanneer het waait, de aluminium ladders zijn lichter.

Tucker pole-systeem

Het Tucker pole-systeem, is een uit Amerika afkomstig systeem waarbij gebruikgemaakt wordt van gedemineraliseerd water. Het wordt ook wel telescoopglasbewassing genoemd aangezien het, door de stok te verlengen, mogelijk is om tot 20 meter hoog ramen te wassen (in Nederland beperkt via de Arbowet tot maximaal 13,5m). In jargon wordt ook weleens de term osmosesysteem gebruikt.

Dit systeem heeft een aantal voordelen ten opzichte van een hoogwerker. Het neemt minder ruimte in, is goedkoper en er zijn minder eisen aan de ondergrond.

 

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan